Momentums tema: Til alle folk

Momentums tema: Til alle folk

Mer enn en konferanse er «Momentum» en sammenkomst av folk som er på samme vei for å gjøre noen dypdykk og felles oppdagelser i løpet av tre dager i mai. Da Jesus døde på et kors for 2000 år siden og stod opp igjen fikk evangeliet momentum, og helt siden da har ikke evangeliet villet la seg stanse. Årets tema er «Til alle folk». Det blir 4 hovedsesjoner fordelt på de tre dagene der Andreas Nordli fra Ungdom i Oppdrag, og Lohne og Dag Jax fra Himalaya vil inspirere og utfordre oss på at evangeliet krysser grenser; lokalt, nasjonalt, og helt til verdens ender. Evangeliet lar seg ikke stanse!

Hver morgen begynner vi der vi bør, med felles lovsang kl 10 til 10.45 før vi hiver oss inn i hovedsesjoner og seminarer. Geir Otto Holmås som har kommet ut med en ny bok om karismatikk, og Kristian Lande som nettopp har flyttet hjem til Norge etter et misjonsopphold i Tsjekkia, er blant seminarholderne, i tillegg til Lohne og Dag Jax selvsagt. Det blir vanskelig å velge for den som har beslutningsvegring…

Ungene blir registrert fra 10.45 for å gjøre seg klar til Barnas. Det blir 3 ulike aldersgrupper og dager fulle av lek, moro, fest og feiring. De vil bli sett og møtt av gode voksen ledere, en gjeng av ungdommer som hjelpeledere, og inspirert til å «våge å være den de er».

Den solide kjøkkengjengen er igjen på plass for å gi oss lunsj fra den syvende himmel hver dag fra kl 13 til kl 14. Både folk med allergener og veganere skal få spise seg mette fra bordet. Opplegget på Saron er ferdig hver dag kl 16. Men frykt ikke - det er mer i vente.

Minst like viktig som det som skjer i møtesalen, er det som skjer på kveldene. Derfor er «Momentum» mer enn en tradisjonell konferanse. «Den gode samtalen» løftes høyt. Drøsen og latteren får plass. Relasjoner skal bli bygget. Erfaringer skal bli delt. På torsdagen blir det hjemmefester i ulike hjem fra kl 20 der vi treffer folk fra egen menighet og andres, og på tvers av alder og livssituasjon. Det er tiden til å gå litt dypere med noen få, og nyte fellesskapet i rammene av et hjem. På fredagen blir det en felles grillfest på Jærmuseet fra kl 17 der voksne og barn er samlet til drøs, ballsport, lek og moro.

Det er ikke mulig å melde seg på bare noe av opplegget, eller enkeltmøter, nettopp fordi Momentum er en helhet. Det er fortsatt mulig å melde seg på, og vi håper du blir med på festen!

Powered by Cornerstone