Magnar Helland blir ny pastor i Bedehuskirken

Magnar Helland begynner som pastor (60% stilling) i Bedehuskirken 1. januar 2019. Etter at Torstein Bjorland slutter av som pastor blir Magnar tredje person i pastorteamet og vil fra da av være en del av ledelsen av Bedehuskirken.

Magnar er 39 år, gift med Christina, opprinnelig fra Ganddal, og bor nå i Verdalen. Magnar og Christina har 4 barn; Kaleb, Lukas, Isabella og Jonah. Familien vil bli en del av Bedehuskirken fra nyttår av.

Magnar har en allsidig bakgunn med utdannelse innen musikk og teologi, og blant annet arbeidserfaring fra Kulturskulen, Ungdom i Oppdrag og Misjonskirken Bryne. Magnar og Christina var i Hawaii fra sommeren 2011 til sommeren 2014, og tjente på Ungdom i Oppdrags "University of the nations". Fra januar 2015 til april 2018 var Magnar daglig leder på Ungdom i Oppdrags base på Sola, og fra november 2014 frem til desember 2018 har han vært, og er, musikalsk leder i Misjonskirken Bryne.

Når Bedehuskirken sommeren 2013 endret lederstruktur og fikk et pastorteam var vi allerede da i dialog med Magnar. Da var Magnar og Christina en kortere periode i Norge. Når vi tok kontakt med Magnar for å høre om han var interessert i en pastor-rolle i Bedehuskirken, hadde de bestemt seg for å reise tilbake til Hawaii igjen. Det føltes derfor ganske naturlig å ta opp tråden fra den gang og høre hva Magnar tenkte nå. Siden Magnar i dag jobber som musikalsk leder i Misjonskirken Bryne, snakket vi først med ledelsen der; før vi i mai inneværende år begynte en dialog med Magnar om å gå inn i rolle som pastor i Bedehuskirken.

Ledelsen i Bedehuskirken er svært fornøyd med at Magnar blir en del av pastorteamet. Gjennom hele dialogen med Magnar har det vært fred, og en opplevelse av ferdiglagde gjerninger. Magnar og Christina uttrykker det samme.

Vi gleder oss stort til at Magnar blir en del av stabsteamet og vil ønsker hele familien hjertelig velkommen inn i stor-familien vår!