Herrens stridsmenn

Herrens stridsmenn

Noen ganger blir ord fattige. Ordene strekker bare ikke til. Noen ganger nytter det ikke å beskrive. Man må erfare og oppleve det. Det kjennes litt sånn ut når jeg nå skal prøve å skrive noen ord om Mannsweekenden på Vaulali høsten 2018.                         

Fredagen startet som vanlig med reker, krabbeklør og godt fellesskap. I år som i fjor var det flere nye fjes. Allerede under lovsangen i starten på første møte fredag kveld kunne vi ane konturene av at Gud ville gjøre noe denne helgen.

Møte fredag tok for seg tematikken i overskriften. Hva vil det si å stride den gode strid? Hvorfor ligner Gud i dag mer på Labbetuss enn Aslan? Hvorfor ligner menn mer på tusseladder enn Askeladder? Hva er egentlig fred og kommer freden uten strid? Hva vil det si å være en Herrens stridsmann i 2018? Dette var noen av spørsmålene talen fredag tok mål av seg å besvare.

«Never change a winning team»-tenkningen vant også frem lørdag. På formiddagen delte tre gode menn fra sine liv. Tematikken var her kamp og strid på ulike arenaer i livet. Vitnesbyrdene la et godt grunnlag for gode og ærlige samtaler i gruppene. Mange fikk anledning til å være åpne om sine kamper og utfordringer. I gruppene fikk man oppmuntringer og forbønn. Svein Arne ledet alt med stø hånd som bare han kan.

Kveldsmøte ble en lang men for mange en avgjørende seanse. Torstein talte om mannens hjerte og mannens innerste lengsler. Videre delte han frimodig om sine kamper og i de strider som er nå og som står for døren. Det var en tale som traff mange på dypet. Etter talen skjedde det noe historisk på Vaulali. Torstein hadde nemlig med seg tre sverd. De som ville kunne denne kvelden bli slått til ridder i den allmektiges hær. Aldri før har det blitt slått så mange nye riddere i Norges land. Ikke engang Olav den Hellige kan måle seg med Torstein Bjorland her.

Søndagen ble tradisjonen tro preget av mange sterke vitnesbyrd. Mange gav uttrykk for at de hadde hatt en helg hvor Herren selv hadde grepet dem midt i livet. Etter den tradisjonelle kjøttkakemiddagen kjørte omtrent hundre takknemlige menn hjemover. Jeg tror samtlige har store forventninger til hva Gud vil gjøre fremover. For fienden må Mannsweekenden på Vaulali 2018 fortone seg som en tragedie. Jeg gleder meg allerede til neste år.

 

Powered by Cornerstone