Walk for freedom

Walk for freedom

Stille,alene og på rekke går er en gjennom byen kledd i svarte klær. Som et helt lag av frihetsforkjempere som har valgt å bruke sin frihet for å kjempe for andres.

En og en, fordi en går for denne ene. Noens søster, bror, far eller mor som er fanget som offer for menneskehandel. Som er fanget i menneskehandelens brutalitet.

En familie stopper opp og leser på plakatene. «Avskaff slaveriet, overalt for alltid.» De snur seg spørrende mot hverandre og hvisker: Er ikke det avskaffet da? Slaveri eksisterer fortsatt, i det 21. århundret.
Folk som deg og meg som blir kjøpt og solgt som varer.
Folk som deg og meg, i denne byen og i dette landet.

Visste du at:

  • Menneskehandel er verdens hurtigst voksende kriminalitet.
  • Millioner av mennesker i verden i dag er offer for det moderne slaveri
  • Bare 1% av ofrene reddes ut. Walk for freedom eksisterer for å endre disse statistikkene.

Hva er «Walk for freedom»?
Walk for freedom er A21 sin globale bevisstgjøringsmarsj mot menneskehandel. Det er et ytre uttrykk for A21’s indre ønske om å se slaveri avskaffet overalt – i våre byer, i våre lokalsamfunn og i vår verden. Gjennom Ett steg og en krone om gangen, samler vi inn midler og går for å se en verden uten slaveri. Arrangementet er ikke en protest men en stille markering hvor vi går alene på rekke og rad på vegne av de millioner av barn, kvinner og menn som er fanget i slaveri i dag.

I fjor (2018) ble «Walk for freedom» arrangert i 400 byer i 50 land, og 70 millioner mennesker ble nådd med informasjon gjennom sosiale medier. I år ønsker vi å nå enda flere.  

Hvor og når?
Den 19. oktober kl.13 i Byparken i Stavanger sentrum, går årets «Walk for Freedom» av stabelen, en av flere hundre marsjer verden over denne dagen.

Hvem er arrangementet for?
Alle kan delta om en er ung eller gammel, kommer alene, reiser med venneflokken eller familien. Vi trenger alle med på laget. Og det er gratis.

Sjekk arrangemetet på facebook her og del den gjerne videre til venner og kjente. Gå til www.a21.org/stavanger-no for mer informasjon og påmelding.

Hvorfor stiller vi opp?
Fordi vi nekter å bare snakke om urettferdighet; å bare poste om det. Istedet stiller vi opp, mannsterke over hele verden.
Vi har muligheten til å endre statistikkene.
Og vi endrer dem ved å gå.
Dette er vår Walk For Freedom.
Ett steg om gangen vil vi se flere mennesker nådd.
Ett steg om gangen vil vi se flere ofre reddet.
Ett steg om gangen vil vi se flere overlevende gjenopprettet.
Slaveriet eksisterer fortsatt.
Men vi vil avskaffe det overalt, for alltid.

Walk for freedom
Powered by Cornerstone