Bibelleseplan for 2020

Bibelleseplan for 2020

I desember 2018 gjorde jeg en av de beste bestemmelsen jeg har gjort på lang tid. Jeg bestemte meg for å lese hele Bibelen i 2019, og det skulle skje kronologisk. Jeg måtte gjøre en praktisk justering for å få dette til, og det var å stå opp 30 min tidligere hver ukedag. Det nærmer seg slutten på 2019 og jeg er faktisk overrasket over hvor mye lettere dette var å gjennomføre enn hva jeg hadde trodd. De 20 minuttene jeg bruker hver morgen m/ en kopp kaffe, er blitt noe av det viktigste jeg har, og allerede i sommer bestemte jeg meg for at dette skal selvsagt også gjøres i 2020. Blir du med?

Hele rammeverket er å lese dette som en fortelling. Det er fortellingen om Gud og mennesker. Fortellingen om hvordan alt ble til og fungerer. Det er en litt annen måte å lese Bibelen på enn det jeg har gjort før, og det har vært utrolig forfriskende. Av og til kommer jeg litt på etterskudd. Noen dager er jeg usikker på om jeg fikk med meg noe. Alle fortellingen er ikke like livsnære og forståelige. Det gjør ingenting! 

Det kan være lurt å bestemme seg for et fast tidspunkt på dagen da man alltid leser. Vanligvis bruker mann gjerne 20 min, men noen dager er det 10 min og andre gjerne 25. Å sette av så pass mye tid til å lese i Bibelen er vanskelig uten at man prioriterer. Man må velge å prioritere at man skal lese. En siste ting å huske på er at man må passe seg for å tenke at man skal "få noe ute av det" hver eneste dag. Ikke tenk så kortsiktig. Det er mye viktigere å vurdere om man har "fått noe ut av det" etter 365 dager med litt lesning hver dag. Tenk langsiktig. 

Det finnes en mengde ulike leseplaner, men jeg vil anbefale The Bible Project sin (kan lastes ned her). Denne leseplanen kan du også få på egen app. The Bible Project sin leseplan deler hele Bibelhistorien opp i 16 og det å se videoer hjelper meg både å forstå, se sammenhenger og lære mer enn hva jeg kunne gjort uten dem. Du kan lese alene, eller du kan bli enig om å gjøre det sammen med noen.

 

Powered by Cornerstone