Ressurser/Blogg/Nyheter/Hvordan få til daglig bibellesning hver dag?

Hvordan få til daglig bibellesning hver dag?

Å lese hele Bibelen på et år er ikke en praksis du bare kan plusse på alt annet du har/gjør. Det beste du kan gjøre er faktisk å legge en plan på hvordan du skal sette av tid daglig til å lese i Bibelen.

Kanskje du vurderer å være med å lese hele Bibelen neste år? Bedehuskirken inviterer til det store prosjektet å lese hele Bibelen. I denne bloggen skal vi si noe om hvordan få dette til. 

Å lese hele Bibelen på et år er ikke en praksis du bare kan plusse på alt annet du har/gjør. Det vil daglig kreve mellom 15 og 30 min av tiden din, og for å få dette til må du gjøre bevisste prioriteringer. Har du lyst å bli med må du være klar over at det må gjøres noen prioriteringer av tid for å få dette til. 

Det beste du kan gjøre er faktisk å legge en plan på hvordan du skal sette av tid daglig til å lese i Bibelen. Å sette av 15-30 min hver dag er overkommelig og mulig, men det må likevel prioriteres. 

Personlig har rytme vært helt avgjørende for å evne å prioritere dette. Rytme er å komme inn i en vane som gjør at jeg slipper å velge om jeg skal gjøre det eller ikke. For at noe skal bli en rytme, må det være bestemt når det skal skje. Det faste tidspunktet som gjentas gjør at det blir en rytme. For meg har dette vært at jeg begynte å stå opp 30 min tidligere enn hva jeg gjorde før. De 30 ekstra minuttene  om morgenen er altså tidspunktet for min rytme. For å få de minuttene ekstra om morgenen bestemte jeg meg også for å legge meg 30 min tidligere om kvelden. Jeg har også valgt å holde rytmen i helgene, og det har også vær utrolig bra for meg. De 30 minuttene er selvsagt ikke like tidlig i helgen som i ukedagene, men de er på begynnelsen av dagen. Etter å ha gjort dette i snart 2 år, merker jeg at rytmen har "satt seg", og mer og mer er rytmen det som bærer meg. Det er ikke min disiplin eller at jeg velger å lese hver eneste dag. Valget mitt har vært å ha en rytme, og rytmen går stort sett av seg selv nå. 

Noen spørsmål som kan være lurt å tenke gjennom: 

  1. Når på døgnet tenker du å lese? Hvilke potensielle faktorer kan forstyrre lesningen din på dette tidspunktet? Hva kan du gjøre for at tiden du har satt av er beskyttet? 

  2. Hva gjør du når du kommer ut av rytmen? Når vi innfører en ny praksis, vil det være perioder det ikke går av seg selv, og det er viktig å være forberedt på disse. Det er derfor lurt å ha en plan for hvordan håndtere at man plutselig ligger 2 uker bak. Hva er din plan for dette scenariet? 

  3. Hvordan minne deg selv på hvorfor du leser Bibelen slik du gjør? Du kan lette miste fokus på hvorfor du er med på å lese Bibelen kronologisk på et år. I tillegg vil det til tider være både strevsomt, og gi en følelse av både å være uinteressant og uforståelig. Hvordan kan du da huske på hvorfor du er med på dette? 

  4. Hvem kan hjelpe meg? Kan du lese sammen med noen? Kan du få noen til oppmuntre deg? Finnes det noen som kan hjelpe deg å holde rytmen? 

Powered by Cornerstone