Ressurser/Blogg/Nyheter/Les hele Bibelen i 2021

Les hele Bibelen i 2021

Bibleproject sin årsleseplan var ferdig 23. desember, men jeg måtte bruke romjulen til å fullføre Johannes Åpenbaring. Stort sett har jeg fulgt planen, men noen perioder har jeg vært på etterskudd.

Bibleproject sin årsleseplan var ferdig 23. desember, men jeg måtte bruke romjulen til å fullføre Johannes Åpenbaring. Stort sett har jeg fulgt planen, men noen perioder har jeg vært på etterskudd. Nå er jeg i gang med et nytt år og begynt på 1. Mosebok igjen.

Jeg tror at jeg gjennom livet har lest Bibelen mer enn gjennomsnittet i Norge, og opplever meg rimelig bevandret i bibelhistorien. Men dette året når jeg har fulgt Bibleproject sin leseplan, hvor introduksjonsfilmene til hver bok i Bibelen er integrert, har det vært en fantastisk ny og berikende reise. Om jeg er ajour med planen eller strever litt på etterskudd, så har det vært en fest å lese Bibelen. Ja, noe ganger er det tungt og jeg husker svært lite av det jeg leste for et minutt siden, men dette året med Bibelen har vært markant annerledes enn før. Jeg har lyst til å trekke frem 3 momenter som jeg tror har hjulpet meg.

 1. Lange linjer, system og fremdrift

Tidligere når jeg har lest Bibelen så har jeg ofte opplevd å lese meg fast. Det blir tungt og jeg mister oversikten over det jeg leser. Ved å følge Bibleprojet sin leseplan har jeg fått hjelp til å holde fast på de lange linjene i hver bok, og også fått klargjort strukturen i det litterære verket som forfatteren har laget. ReadScripture appen med utkrysningen i kalenderen for hva som har blitt lest, gir stor inspirasjon og fungerer som en brøytebil som holder tempoet oppe selv i motbakke.

2. Daglig salme

Da jeg tok DTS i 2001 bestemte jeg meg for at uansett hva jeg gjør i løpet av en dag, så skal jeg ihvertfall lese en salme. I en travel hverdag har Salmenes bok vært et sted som daglig har gitt styrke, trøst, oppmuntring, håp og gjenkjennelse til eget liv. Da jeg forsto at Bibleproject har bygget sin årsbibel rundt dette, så var det til stor motivasjon. Jeg begynner lesingen med en salme som ofte formes til en bønn, og så leser jeg resten av planen etterpå.

3. Fellesskap

Jeg er så heldig som har venner rundt meg som også følger Bibleproject sin leseplan. Det gjør at jeg opplever et lesefellesskap, og ofte preger dette samtalen i ulike sosiale lag. Å høre andres betraktninger og spørsmål til steder i Bibelen som jeg nettopp har lest selv, har vært utrolig berikende og motiverende.

2020 ble ikke helt som vi hadde forventet. Korona har skapt mye støy i året som har vært og vil sikker prege oss lenge i 2021 også. Når jeg ser fremover mot et nytt år, så vet jeg at korona vil påvirke og begrense det vi normalt ser frem mot og gleder oss til. Å følge Bibleproject sin leseplan er imidlertid en ting jeg kan planlegge som ikke vil påvirkes av usikkerheten som ellers preger samfunnet. Bli med på en reise i 2021 hvor Guds ord får åpne seg, gi lys og enfoldig forstand (Salme 119:130). Bli med på Bibleproject sin ett års leseplan for 2021. Lykke til!! Sjekk ut denne videoen https://youtu.be/7hUs4TXRuVk

Magnar

Powered by Cornerstone