Ressurser/Blogg/Nyheter/Oppdatering fra Senegal

Oppdatering fra Senegal

Endelig tilbake!

Den 19. mars i fjor dro vi hjem fra Senegal med første (og siste) fly vi kunne finne, da vi måtte evakuere på grunn av corona. De lokale lurte på hva som feilte oss, siden vi dro fra et smittefritt land til Europa, hvor smitten allerede var eksplodert. «Heldigvis» stengte Senegal grensene og gav oss en unnskyldning, som har vært veldig fin å bruke nå når de lurer på hvorfor vi brukte så lang tid på å komme tilbake.

Oppdatering fra Senegal

For den 19. mars i år satte vi oss på flyet igjen, fra skøyting på sjø-is til opptil 45 grader i skyggen og «pøsing» av vann og brus for å ikke bli dehydrert. Det føles veldig godt å være her igjen, selv om det tar litt tid å komme i gang igjen. Teamet har ny sammensetning og vi er alle sammen ganske ferske i lokalspråket. Det føles som en stor nøkkel i å kunne formidle evangeliet og vi skal ha mye fokus på det den første tiden – samtidig som vi gjenopptar de to bibelgruppene som ble startet i januar i fjor. Her bruker vi ett opplegg som ligner utrolig mye på «fortellingen om Gud»-opplegget – det er utrolig universelt!

Oppdatering fra Senegal

Enn så lenge kjenner vi ikke til mer enn én kristen malinké – det finnes sannsynligvis noen noen andre steder i regionen ettersom det har vært misjonærer i området før men det er utrolig få. Vi vet at andre steder har det skjedd at folk har kommet til tro lenge etter misjonærene har dratt – fordi de har hørt ordet, og plutselig er timingen rett – derfor prøver vi å holde øyne og ører åpne – og ber! om at vi skal finne personer som Gud forbereder.

Den siste tiden har det vært en del sykdom i teamet, vi har så langt ikke hatt noe men det påvirker oss alle når vi er tre familier så tett på hverandre.

Be gjerne om at vi skal holde oss friske så vi ikke lukker oss inne og går glipp av de mulighetene Gud gir oss.

Ramadan begynner i morgen idet vi skriver dette – og folk vi snakker med gruer seg! Da skal de ikke spise eller drikke(!!) fra kl 06.00 til 20.00 i en hel måned! Anbefalt mengde drikke ligger på 3-5 liter dagen i denne varmen… Forpliktelsen fra starten av er ganske høy, men det er heldigvis lov å gi seg om det går for hardt ut over helsen.

Oppdatering fra Senegal

Vi planlegger bønneuke litt uti ramadan, fordi vi tror at i en tid som denne hvor folk har så mye fokus på Gud – så kan Jesus lettere slippe til og sette dem fri fra islamens slaveri. Vi kommer til å invitere via mail og facebookgruppen «bønnenettverk for pionérarbeidet i Senegal», fordi vi vet at Gud beveges av bønn og jo flere som ber jo bedre! Ellers har vi startet en liten instagramkonto; «vaartsenegaleventyr» for litt hverdagsoppdateringer for de som er interessert.

TUSEN TAKK for at dere står sammen med oss i dette og ønsker å lese oppdateringer!!

Kari og Andres

Powered by Cornerstone