Ressurser/Blogg/Nyheter/Håvard på DTS

Håvard på DTS

Kraften i evangeliet har virkelig tatt meg med storm! Jeg blir så motivert av å se hvordan Gud bruker mine ord om Guds rike og sannheten til å møte folk og åpne øynene deres.

Hei godtfolk! Jeg er på DTS på UIO sin base i Skien og har vært det siden januar. DTS har vært veldig annerledes enn forventet. Jeg hadde ikke mange gjennomtenkte forventninger, men Gud har gjort dette til et halvår jeg ikke hadde sett for meg.

I utgangspunktet hadde jeg lyst til å reise til New Zealand, men pga. korona måtte jeg velge en skole i Norge. Outreachen skulle etter planen være utlenlands, men ble i Norge den også. Dette var veldig skuffende for meg som hadde gledet meg til å reise dypt inn i jungelen for å dele evangeliet med folk som aldri har hørt om Jesus før. Likevel har Gud brukt tiden jeg har satt av godt, og jeg har lært og vokst masse.

Den 12 uker lange undervisningsdelen av DTSen var veldig kjekk. Vi var 15 studenter fra 8 forskjellige land som sammen søkte Gud og lærte mer om å følge Han. Jeg hadde det fint, men hele tiden så jeg frem til det jeg egentlig var kommet til DTS for: outreach.

Vi ble delt i 3 grupper, og min gruppe på 5 studenter og 3 stab reiste først. Vi reiste rett til Trondheim og var der en uke. Der hadde vi et par møter med noen bibelgrupper i byen. Vi hadde også tid til å dele evangeliet med folk vi møtte på gaten. Videre gikk turen opp til Finnmark. En lang reise med overnattinger på UIO sine baser langs landet. Vi ankom en liten by som heter Lakselv, og der hadde vi lovsangskvelder, konfirmantundervinsning og ungdomsgrupper. Videre gikk turen til Alta. I Alta var vi med på forskjellige tjenester i ulike menigheter, blant annet en café for ensome og rusavhengige, og en café for ungdommer. Utenom dette hadde vi et telt med vafler og kaffe i storgaten i Alta der vi snakket med folk og evangeliserte.

Personlig har jeg fått gjøre det jeg så mest frem til, nemlig å strekke meg og ha mer «ut»-fokus. Jeg har hatt andakter, delt vitnesbyrd, tjent og snakket med mer fremmede enn noen gang. Kraften i evangeliet har virkelig tatt meg med storm! Jeg blir så motivert av å se hvordan Gud bruker mine ord om Guds rike og sannheten til å møte folk og åpne øynene deres. Det er utrolig hva det gjør med din egen tro når du deler den med andre. DTS er for meg et åndelig drivhus der ting ser ut til å vokse et hakk raskere. Det har vært vell verdt å bruke tid og penger på min relasjon med Gud, og å reise ut og dele om den troen vi har.

Nå er vi inne i de siste ukene på outreach, og jeg hadde satt stor pris på bønn for: 

  • Muligheter til å samles i større grupper
  • Flere gudgitte møter med folk på gaten som er åpne får evangeliet
  • Frimodighet og Guds ledelse i de relasjoner vi har kommet inn i 
Powered by Cornerstone