Ressurser/Blogg/Nyheter/Tanker fra mannsweekend 2021

Tanker fra mannsweekend 2021

Denne helgen gikk den tolvte mannsweekenden av stabelen. Denne gangen var vi tilbake der vi hører hjemme på Vaulali.

Denne helgen gikk den tolvte mannsweekenden av stabelen. Denne gangen var vi tilbake der vi hører hjemme på Vaulali. Menn fra fjern og nær strømmet til Strand. I år kom noen i campingbiler mens andre hadde med seg campingvogner. Dette gjorde at det ble stinn brakke. 110 menn er nesten like mange som var samlet godt 200 år tidligere på Eidsvoll. Om denne helgen får like store konsekvenser vil tiden vise. 

Tormod Bakkevold var helgens taler, tema var Gud som far. Det ble lange og åndsfylte møter med sterke Gudsmøter. Vi hadde også besøk av Daniel Chlebek fra Tsjekkia, Daniel og familien hans har på mange måter vært Mannsweekendens misjonsprosjekt. Daniel fortalte oss om livet i Tsjekkia og om hva Gud gjør med han og familien.  

Lørdag formiddag fikk vi høre to sterke historier. Som vanlig ble det gruppesamtaler og forbønn i forbindelse med dette. Møte med ekte liv og Guds sannhet og nåde ble sterkt for de fleste av oss. På ettermiddagen kunne de som ville få høre mer fra Daniel og Tsjekkia. Noen spilte fotball mens atter andre drakk kaffi, spilte brettspill og slappet av. 

Møtet lørdag kveld ble et maratonmøte tradisjonen tro. Etter talen runget lovsangen i møtesalen og mange menn bøyde kne for trekorset som ble plassert fremme i møtesalen.  

På avslutningsmøtet søndag var det som vanlig åpen mikrofon i den siste delen av møtet. Mange menn delte frimodig til oppmuntring for alle om hva Gud hadde gjort i denne helgen. Det er kanskje når en hører disse vitnesbyrdene at det går opp for en hva Mannsweekend egentlig handler om. Kollektbeløpet som ble samlet inn denne helgen er en annen sterk indikasjon på at weekenden gjør noe med oss.  

Søndagsmøtet ble avsluttet med forbønn for ungdommene som hadde møtt mannsterkt opp. Det ble et verdig punktum etter en fantastisk helg. 

Jarle Mong 

Powered by Cornerstone