Ressurser/Blogg/Nyheter/GN weekend 2022

GN weekend 2022

16.-18. september reiste 80 ungdommer fra GN sørover i landet til en leirplass kalt Lunden i Hauge i Dalane. Der tilbrakte di en helg sammen under vanskelige kår: ingen mobildekning. 

Vi har vært 6 ledere sammen som har nytt hvert sekund med masse lyd og lite søvn. I tillegg har vi vært velsignet med å ha med oss et utrolig team på kjøkkenet som har forberedt hvert måltid og tatt oppvasken etterpå. Dette var to foreldrepar til noen GN-ungdommer som viste seg å være proffe på kjøkkenet. Di har fått hjelp fra noen heldige ungdommer hver oppvaskrunde. To tilfeldige romnummer ble trukket ut fra en kopp hvert måltid som måtte i stein-saks-papir-duell for å avgjøre hvilket rom som måtte hjelpe til på kjøkkenet. Dette resulterte i høylytt stemning hvert måltid.

GN weekend 2022

Temaet for helgen var «I, men ikke av...». Dette ble et av høydepunktene har ungdommene avslørt i etterkant. På fredagsmøtet kickstartet helgen med at Lachie talte om evangeliet og nåden som er gitt ufortjent, og hvilket liv vi er kalt til som etterfølger av Jesus. Mange responderte på utfordringen til Lachie om å komme frem etter talen å ta et valg med å tegne et kors på håndflaten. Lovsangsteamet gjorde en sterk jobb med å lede hele denne unge gjengen bestående av for det meste ungdomsskoleelever i lovsang. Videre på kvelden ble det en del fotball i gymsalen før kveldens underholdning startet. Lyder arrangerte talentkonkurranse der folk meldte seg på og et utvalgt dommerpanel gav poeng. Selv om Lyder selv bidro med en imponerende blokkfløyte-solo, så gikk seieren til slutt til to jenter fra niende klasse som fremførte en utmerket dans. 

På lørdags morgen imponerte kjøkkengjengen igjen med å servere eggerøre til ungdommenes store glede. Dette var en hotellstandard som ungdommene ikke var vant til på weekend. Jeg talte selv på morgenmøte om å kunne glede seg over å være annerledes som disippel av Jesus i denne verden. Under lovsangen var det mange ungdommer som turte å gå den lange vegen forbi alle andre ungdommene for å komme frem til forbønn bak scenen. Vi er imponert og takknemlige for at opplevelsen vår er at minst en tredjedel av ungdommene som var med oss kom til forbønn i løpet av lørdagen og søndagen. Dette har også kommet frem i etterkant at har vært høydepunktet for mange av di. 

GN weekend 2022

Solen var ute nesten hele lørdagen mens ungdommene fikk være ute i kano og trøbåt, badet og spilt volleyball. Våre fantastiske kokker stilte med grillet burger til lunsj ute i sola. På kvelden talte Tor Jostein om å bruke vår gitte frihet i Kristus til å gjøre det gode og å vandre i Ånden. I tradisjons tro ble det arrangert elgjakt sent på kveld etter møtet. Der ble ungdommene delte inn i «jaktlag» som skulle jakte ned og slakte «elgene» som var modige, utvalgte ungdommer, ledere og fedrene fra kjøkkenet. Dette ble enda en suksess, og vi er lettet over at det var mindre skader enn i fjor. 

Søndagen var enklere i år enn tidligere år da det var innlagt i prisen betalt utvask. Så etter siste møtet der Helene talte om hvordan å være kristen i en ikke-kristen verden var det bare å rydde sammen bagasjen og kaste alt søppel før turen gikk hjemover. Det har vært en utrolig god helg med Jesus i sentrum. Ungdommene har hatt det fint og vi merker at det er enormt bra miljø, til og med på kryss av årskullene. Det er en sann glede å arrangere og være på weekend sammen med GN, spesielt med tanke på hvor mye retning og forventning det skaper til GN for tiden som følger.

Powered by Cornerstone